Wat klanten zeggen

LUMC PHEG Greenteam
Greenteam van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

“De cliché is absoluut waar – een beeld meer zegt dan 1000 woorden

 

We hadden nog helemaal niet stil gestaan bij de kracht van illustraties, tot iemand ons op de website van Boostcartoon wees. Toen realiseerden we ons dat – de cliché is absoluut waar – een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Dit zou de communicatie vanuit ons Greenteam van van onze afdeling van het LUMC ten goede gaan komen!

We ontmoetten Lisa, die ons vroeg naar onze missie, wat we zouden willen uitstralen, en welke boodschap we willen overbrengen. Ze luisterde aandachtig en bracht waardevolle, frisse ideeën in. Vervolgens werkte ze met overgave, met als resultaat: een krachtig geprofessionaliseerd Greenteam logo, heldere en aantrekkelijke pictogrammen voor onze communicatie naar buiten, en een motiverende cartoon in onze nieuwsbrief naar bijna 1000 medewerkers.

We hopen in de toekomst nog veel met Boostcartoon te blijven werken!

Aaf Verkade
Projectleider Vissenmonitoring bij de KNNV afdeling Leiden e.o. Onder water in Leiden
Adviseur Stadsgrachten

Onderwaterinleiden.nl
Stadsgrachten.nl

“Maar dit is zeelt Tout-est-belle, en dat is rivierdonderpad Jack Sparrow!”

 

De eerste keer dat ik Lisa’s artwork zag, vroeg ik: “Je bent professioneel illustrator naast je werk? Dit is schitterend!”. Lisa vertelde me dat ze in haar vrije tijd graag tekende, in alle stijlen. Dat hoefde ze maar één keer te zeggen. Ik begon net met de uitbreiding van Onder water in Leiden, een citizen science project over het leven in de stadsgrachten. Dat wilde ik zichtbaar maken voor het grote publiek. Ik voelde toen meteen wie ik dat wilde laten realiseren en gaf Lisa opdracht voor een educatieve kleurplaat.

De mooiste reactie die Lisa na publicatie  kreeg, was van een bioloog: “Deze dieren zijn anatomisch correct!” Sommige vissen zijn zelfs zó realistisch van littekens voorzien, dat wijkgenoten verheugd roepen: “Maar dit is Zeelt Tout-est-belle, en dat is Rivierdonderpad Jack Sparrow!”

Ja, ik geef mijn onderzoeksobjecten behalve nummers ook namen – dat maakt ze aaibaar voor de buitenwereld. En Lisa tekent aaibaar, laagdrempelig en met grote finesse. Ik ben dolblij dat ik met haar in zee ben gegaan!

Mede dankzij Lisa’s scheppingen won ons project diverse landelijke prijzen. Een paar jaar later vroeg ik haar mijn bezondere beroep tot in de puntjes uit te tekenen in een logo. Lastig, want hoe verbeeld je een ‘Adviseur Stadsgrachten’? Nou, zo! Ik geniet er nog elke dag van!

Mario Verkooijen
Docent Beeldende Vorming
Stedelijk Gymnasium Leiden

“Alles was goed voorbereid en haar begeleiding was enthousiast”

 

Ik heb Lisa een proef BoostCartoon-workshop bij mij in de klas laten doen in ruil voor feedback, omdat je met dit project pas in de praktijk goed kunt inschatten of het werkt. Ik wilde haar die gelegenheid bieden.

Alles was goed voorbereid en haar begeleiding was enthousiast. Ik vond het een geslaagd project en veel van wat ze voor ogen had, is ook gelukt. Voor de klas staan is natuurlijk een vak apart en is iets wat je door ervaring moet leren. Voor een eerste keer ging het zeker niet slecht en na afloop heb ik haar een aantal tips meegegeven.

Ik denk dat dit een heel leuk concept is voor scholen binnen een project tegen pesten of tijdens een introductiedag, voor klas 1, 2 en misschien klas 3. Binnen bedrijven zou het wellicht ook kunnen. Ik zou het aanbevelen.

Leerling
VO – 1e klas

Olaolu Adegun
Koos voor een BoostCartoon-geschenk

 

“I was so thrilled with her interpretation of my friend, I wished it were mine.”

 

I needed something remarkable to surprise a friend on his birthday. The only thing I could think of was Lisa’s unique style of illustratrion which I had been a fan of for a while.

When I contacted her, she was very accomodating. She took it up immediately, asking questions, digging up info and recommending best fits for his personality. She also took me along every step of the process. She was done just in time with options. I was so thrilled with her interpretation of my friend, I wished it were mine. He was amazed. He put it up as his favourite social media profile photo.

In all, I’m glad I worked with Lisa who created something that will leave a lasting impression.

Segun Adekoye
Ontvanger van een BoostCartoon-geschenk

 

“I’ll definitely use her again.”

 

She’s a great artist! The illustration she made of me was good. I really like it and so did my friends. I use it for my avatar, especially whenever I feel like not using my real picture. I’ll definitely use her again.

Comments are closed.