Kleurplaat Blik Onder Water in Leiden

Opdracht: Educatieve kleurplaat (A3 formaat) voor de tentoonstelling Blik Onder Water in Leiden 2014 met daarop afgebeeld het leven in de Leidse grachten.

Opdrachtgever: Aaf Verkade – Onderwaterinleiden.nl

Oplage: ca. 2000 kleurplaten die bij verschillende horecagelegenheden in Leiden lagen.

Bijzonderheden: Dit project, waar deze kleurplaat deel van uitmaakte, was de trotse winnaar van de Gouden Zwaluw 2015 voor de tomeloze inzet om de grachten van Leiden bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, ze op te schonen, en aandacht te vragen voor de daarin levende flora en fauna.

Illustratie © BoostCartoon

Aaf Verkade – Adviseur Stadsgrachten

De eerste keer dat ik Lisa's artwork zag, vroeg ik: "Je bent professioneel illustrator naast je werk? Dit is schitterend!". Lisa vertelde me dat ze in haar vrije tijd graag tekende, in alle stijlen. Dat hoefde ze maar één keer te zeggen. Ik begon net met de uitbreiding van Onder water in Leiden, een citizen science project over het leven in de stadsgrachten. Dat wilde ik zichtbaar maken voor het grote publiek. Ik voelde toen meteen wie ik dat wilde laten realiseren en gaf Lisa opdracht voor een educatieve kleurplaat.

Meer weten?

Comments are closed.