LUMC PHEG Greenteam

De Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde afdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een greenteam opgericht met als doel de afdeling te verduurzamen en te vergroenen. In hun driemaandelijkse nieuwsbrief geven ze de werknemers tips en tools om duurzame keuzes te maken.

Het PHEG Greenteam wilde in haar communicatie naar de werknemers toe een professionele en frisse uitstraling hebben, zodat haar boodschap meteen serieus genomen zou worden.

Ik ging aan de slag met een nieuw strak logo, een huisstijl die de groene boodschap uitdraagt, zonder af te doen aan het gevestigde LUMC merk en motiverende cartoons voor in de 3-maandelijkse nieuwsbrieven. Als bonus heb ik een aantal op maat gemaakte pictogrammen ontworpen om de communicatie te ondersteunen en een aantal groene keuzehulpen.

 

Vormgeving en illustraties © BoostCartoon

LUMC PHEG Greenteam – logo, huisstijl en illustratie

We hadden nog helemaal niet stil gestaan bij de kracht van illustraties, tot iemand ons op de website van Boostcartoon wees. Toen realiseerden we ons dat – de cliché is absoluut waar – een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Dit zou de communicatie vanuit ons Greenteam van van onze afdeling van het LUMC ten goede gaan komen! Met als resultaat: een krachtig geprofessionaliseerd Greenteam logo, heldere en aantrekkelijke pictogrammen voor onze communicatie naar buiten, en een motiverende cartoon in onze nieuwsbrief naar bijna 1000 medewerkers.

Meer weten?

Comments are closed.